POŠTOVNÉ ZADARMO PRI OBJEDNÁVKE NAD 298 € (NEVZŤAHUJE SA NA PALETOVÚ DOPRAVU - KOTLE)

Návod: Ako prispôsobiť kúpeľňu domácim zvieratkám

Návod: Ako prispôsobiť kúpeľňu domácim zvieratkám

Vytvorte priestor vhodný pre všetkých členov domácnosti

 

Mnohí z nás sú oddaní majitelia domácich zvierat, pričom psy a mačky patria medzi našich najobľúbenejších členov rodiny. Prieskum hovorí, že 40 % Slovákov vlastní aspoň jedného psa. Sú obľúbenejší spoločníci, keďže mačky má doma len približne 20 % z nás.
Jedna vec, ktorú mnohí z našich domácich miláčikov radi robia, je sledovať nás po celom dome. Nie je nezvyčajné, že sa k vám pripoja aj v kúpeľni. Preto sa v tomto článku pozrieme na niekoľko jednoduchých spôsobov, ako urobiť kúpeľňu bezpečnejšou a príjemnejšou práve pre vaše domáce zvieratká. Zároveň nech je ale vždy miestom, ktoré vyhovuje celej rodine.

 

Tipy na praktické produkty a potrebné bezpečnostné opatrenia pred,
počas a po umývaní vašich štvornohých priateľov.

 

Je čas na kúpeľ ...

Kúpanie domácich zvierat je nevyhnutné pre udržiavanie ich srsti a zdravej pokožky. Zabraňuje tiež zaneseniu nečistôt, parazitov a nepríjemných pachov do vášho domova.
Psy zvyčajne potrebujú kúpanie častejšie ako mačky. Radiť, ako často, nie je na mieste, je to vysoko individuálne a závislé tiež samozrejme od počasia. Každý majiteľ to určite vie odhadnúť aj na základe „vône“ a stavu srsti. S použitím špecializovanej drogérie by sa však mal pes umývať maximálne jedenkrát v mesiaci. Menej starostí je s mačkami, ktoré sa o svoju hygienu starajú samy, preto nie je potrebné ich pravidelne umývať.

 

 

Ak trénujete šteniatko, je dobré ho zvykať na kúpanie už od útleho veku. Úložný box alebo kôš je skvelým miestom, kde zvieratká po umytí odložíte. Svoje špeciálne miesto by mali mať aj ich hygienické potreby a hračky.

 

Správna teplota !

Hoci je pre niektorých ľudí obľúbená horúca sprcha, ideálna teplota na umývanie domácich zvierat je vlažná voda. Príliš vysoká teplota vody môže spôsobiť popáleniny, podráždenie pokožky či dokonca celkové prehriatie. Ručný zmiešavací ventil nie vždy udržuje stálu teplotu vody, takže ak ho ešte nemáte, je najlepšie investovať do termostatického zmiešavacieho ventilu pre vašu sprchu alebo vaňu.

 

Šetrite si svoj chrbát

Dostať vášho zvieracieho priateľa do vane a von z nej môže byť problém, najmä ak vlastníte veľké plemeno psa. Pre väčšie zvieratá možno stojí za zváženie mokrá miestnosť so sprchovacím kútom s rovným prístupom a ľahko dostupným umývadlom. Výborne však poslúži i klasický sprchový kút.

 

 

 

Zabráňte pošmyknutiu

Pokiaľ ide o podlahu, vždy je najlepšie zvoliť povrch, ktorý bude bezpečný pre všetkých členov domácnosti. Dlaždice sú pekné
a ľahko sa čistia, ale keď sú mokré, môžu byť šmykľavé. Vinylové a laminátové podlahy tiež ponúkajú dobré, lacné a odolné možnosti. Kobercom sa radšej vyhýbajte. Užitočné sú určite protišmykové podložky do vane aj pred ňu, aby sa zabezpečilo, že každý zostane pevne stáť na nohách. Pred kúpaním ostrihajte psom i mačkám nechty. Vyhnete sa zraneniam a tiež možným škrabancom na nábytku.

 

 

 

Ďalšie tipy a bezpečnostné opatrenia :

  • Toaletné potreby a čistiace prostriedky vždy skladujte na miestach, kam nemajú prístup vaše domáce zvieratá. Ihneď po použití ich odložte a uistite sa, že sú dvierka alebo zásuvky zatvorené. Pred manipuláciou s bielidlami alebo inými drsnými čistiacimi chemikáliami umiestnite svojich "kamošov"  do inej miestnosti, pretože tieto produkty môžu byť mimoriadne škodlivé.

  • Odložte izbové rastliny do bezpečnej vzdialenosti.

  • Pri kúpaní svojho domáceho maznáčika majte zatvorené dvere a všetky okná, pre prípad, že by sa rozhodol urobiť si prestávku. Pre dobré vetranie kúpeľne, aj keď máte zatvorené dvere a okná, sa uistite, že máte namontovaný vysokokvalitný ventilátor.

  • Zvážte investíciu do sieťového krytu odtoku, ktorý zachytí zvieracie chlpy skôr, ako zmiznú v odtoku. 

 

 

Starostlivosť o kúpeľňový nábytok

Pri výbere správneho nábytku do kúpeľne, v ktorej zvykne čas tráviť aj nejaké zviera, je dôležité dbať na to, aby bol vyrobený z materiálov, ktoré sa ľahko čistia a udržiavajú. Tým zabezpečíme jeho dlhú životnosť a ochranu pred plesňami.

Ako to dosiahnuť?

> Nábytok pravidelne čistite. Pomocou jemného mydla a teplej vody utrite nábytok a odstráňte všetky nečistoty. Dosucha.

> Ak máte v kúpeľni textilné prvky, nezabudnite ich pravidelne umývať (prať), aby ste odstránili všetky chlpy a nečistoty od domácich zvierat.

> Používajte dezinfekčný alebo čistiaci prostriedok vhodný pre styk s domácimi zvieratami, aby ste udržali povrchy čisté a bez mikróbov a baktérií.

> Udržujte nechty vášho domáceho maznáčika upravené, aby ste zabránili poškriabaniu nábytku.

 

Po „wellnesse“ dôkladne vyčistite celú kúpeľňu. Bude to opäť fuška, ale mimoriadne potrebná. Je dôležité zabezpečiť, aby boli z vášho domova odstránené všetky baktérie, alergény alebo škodcovia. Udržiavajte kúpeľňu čistú a hygienickú.

 

 

♡Kristína 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz