POŠTOVNÉ ZADARMO PRI OBJEDNÁVKE NAD 298 € (NEVZŤAHUJE SA NA PALETOVÚ DOPRAVU - KOTLE)

7 trendov v kúpeľniach na rok 2023. Od minimalizmu po množstvo farieb.

7 trendov v kúpeľniach na rok 2023

Od minimalizmu po množstvo farieb

 

Pri príležitosti príchodu nového roka zverejňujú dizajnéri trendy aj vo sfére kúpeľní. Náhľad do roka 2023 vám pomôže oživiť najmenší, no zároveň jeden z najdôležitejších priestorov vo vašom domove. Keďže v kúpeľni pracujete s obmedzenou rozlohou, experimentovať môžete s novou tapetou, závesom či jedinečným stolárskym kúskom. A budete mať pocit, že ste vytvorili niečo nové.

 

1. Na prírodno

„Drevo je späť,“ vyhlasuje interiérová dizajnérka Sarah Cole. Po rokoch šedých alebo bielych skriniek, ktoré dominovali kúpeľňovému dizajnu, je čas, kedy svoje slovo dostáva drevo. Nábytok z prírodného dreva ponúka teplo a vytvára bohatú a komplexnejšiu paletu materiálov. K drevu navyše ladí akákoľvek farba, takže nemajte obavy, že vám by doma nesadlo.

 

 

Všetky umývadlové batérie TU >>>

 

2. Pridajte dramatickosť

Zo všetkých miest vo vašej domácnosti by ste sa v kúpeľni mali cítiť najviac odvážne. Malý priestor podchytíte výnimočnými prvkami, ako sú dramatické tapety a tmavšie farby, ktoré zároveň nezahltia celú miestnosť. Kúpeľne vzbudzujúce emócie bývajú ozdobou domácnosti.

 

"Tieto intímne priestory majú byť špeciálne, nezabudnuteľné a odvážne.

 

 

Umývadlová podomietková čierna batéria TU >>>

 

3. Vzorované drapérie

Možno ste si všimli, že trend vzorovaných závesov sa dostáva do všetkých oblastí domova, od obývačiek až po detské izby a teraz aj kúpeľne.
Keďže kúpeľne sa vo všeobecnosti skladajú zo tvrdých povrchov ako sú dlaždice, kameň, inštalatérske prvky, nábytok, zrkadlá, pridanie vrstvy textúry a vzoru môže skutočne zjemniť priestor. Dodá mu teplo do inak chladnej miestnosti.

Vaňové batérie TU >>>

4. Viac farby...

Podľa interiérovej dizajnérky Dawn Cook z BLDC Design budú farby v roku 2023 aj naďalej prenikať do kúpeľňových priestorov. Či už je to farba na inštalatérstve, osvetlení alebo kameni, klienti túžia po tom, aby kúpeľňa nebola fádna.
Jednoznačne badať odklon od čisto bielych tónov. Ľudia sa neboja odvážnejšie zariaďovať a do kúpeľne zaraďujú jemné pastely, ale i výrazné kovové odlesky.

 

 

Umývadlová batéria Agat vysoká stojanková chrómová TU >>>

 

5. Vzorované obklady

V roku 2023 hľadajte zložité a zaujímavé kúpeľňové podlahy, ako sú mozaiky vo vlastných vzoroch a farbách. Keďže podlahy v kúpeľni vo všeobecnosti nie sú príliš veľké, sú miestom, kde vás drahšie dlaždice nezruinujú.
Menej atraktívne sú už veľkoformátové podlahové dlaždice. Naopak, mozaiky robia z podlahy ústredný bod poskytujú skvelú príležitosť vniesť do kúpeľne poriadnu dávku vzorov a farieb.

 

 

 Zlaté batérie TU >>>

6. Vertikálne čiary

Klasikou našich kúpeľní sú jednoznačne horizontálne uložené veľké obdĺžnikové obklady. Interiérová dizajnérka Amanda Lodge predpokladá zmenu a je fanúšikom premeny tohto trendu. V ďalšom roku si predstavuje zasadenie vertikálnych línií, či už v dlaždiciach alebo v skrinkách. Je to svieži, nečakaný pohľad na tradičnú kúpeľňu.

 

 Čierne doplnky TU >>>

7. Investícia do kvalitných materiálov

Všetci potrebujeme pokojné miesto, kde môžeme zavrieť dvere, napustiť si kúpeľ a zabudnúť na nepríjemné chvíle, zažité počas dňa.
Podľa dizajnérov klienti stále viac uprednostňujú vysokokvalitné kúpeľne, ktoré sú nenáročné na údržbu. Minimalizmus ako trend súčasnosti bude naďalej pokračovať a jeho obľuba ešte vzrastie. Prirodzené svetlo, čistá sanita a predovšetkým jednoduchá údržba obkladu a doplnkového nábytku. Štýlovou bodkou sú stále atraktívne čierne sprchové systémy a vodovodné kohútiky.  

 

 ♡Kristína


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz