POŠTOVNÉ ZADARMO PRI OBJEDNÁVKE NAD 298 € (NEVZŤAHUJE SA NA PALETOVÚ DOPRAVU - KOTLE)

Ako na ÚČINNÉ a JEDNODUCHÉ (jarné) upratovanie vašej kúpeľne?

Každá kúpeľňa sa denne stará o to, aby boli naše telá čisté. Je preto fér dbať o to, aby práve táto miestnosť bola najčistejšou z celého domu.

Poďme sa spolu vrhnúť na rady odborníkov a staňme sa profesionálmi, ktorých kúpeľne sa budú odteraz blyšťať.

I keď nás jar nechala tento rok v zimnom spánku trošku dlhšie, s prvými teplými lúčmi sa začíname zahrievať, čo môže nejednej prebudenej duši prinavrátiť chuť na úpravu svojho domova.

Aby sme sa z toho umývania zimných topánok až po okná nezbláznili a neskúšali nervovú kapacitu ostatných členov domácnosti, robme to postupne a hlavne vtedy, kedy máme chuť. A keďže je kúpeľňa tak trochu náš odbor, poradíme vám postup, ktorý vám po pár krokoch môže dopomôcť k žiarivej a čistej kúpeľni.

Taaakže, vyhŕňame rukávy, nasadíme rukavice a ideme na to!

Aj malá zmena prinesie chuť

Na trhu je množstvo „tých správnych spôsobov“, ako dokonale upratať každú miestnosť domácnosti. Prejsť však každý článok či video zaberá čas, ktorý je pre každého vzácny a nakoniec to po niekoľkých minútach možno aj vzdáme a ideme opäť vo svojich koľajách. Čo ak by sme ale do svojho postupu priniesli nový vietor, zmenili rokmi starý zvyk a spríjemnili si tak čistenie milovaného domova? Často sú práve maličkosti tvorcami zázrakov. Či už si kúpite nové handričky (prípadne ušijete vlastné) alebo vyrobíte svoj jedinečný voňavý prostriedok na čistenie, každá „novinka“ je vítaná.

Heslo znie: Efektívne a rýchlo!

Je takmer nemožné umyť každý kúsok miestnosti, ak je v nej množstvo drobností, oblečenia a kozmetiky. Preto ako prvé upracte priestorzorganizujte veci v skrinkách, šuflíkoch, na poličkách. Pred upratovaním odstráňte z kúpeľne uteráky, koberce a aj detské hračky. Jednoducho všetko, čo by vám mohlo zavadzať a čo nechcete, aby bolo v kontakte s čistiacimi prostriedkami.

Nielen krásne, ale hlavne čisté

Ako prvé sa pustíme do čistenia toalety. Nič vzrušujúce, preto sa tejto činnosti „zbavíme“ čo najskôr. Čistiaci dezinfekčný prostriedok nastriekame na toaletu so zavretým poklopom, potom otvoríme a pokračujeme na sedátku a tiež pod ním. Nezabúdajte tiež na celú vonkajšiu spodnú časť WC.  Následne vnútro klasicky vyčistíme vami overeným prostriedkom a kefou. Povrchy zotrite najlepšie papierovým obrúskom, prípadne toaletným papierom. Dôkladne vyčistite podlahu okolo toalety, kde denne dopadajú čiastočky rôznych sprejov do ovzdušia. Super, hotové.

 

 

Azda najviac viditeľnými znečistenými prvkami sú už po pár dňoch používania sklenené dvere na sprche. Tu vám najlepšie pomôže čistý ocot a špongia. Ocot efektívne odstráni zaschnuté fľaky po vode a zanechá sklenený povrch krásne čistý.

Ocot zmiešaný s prostriedkom na umývanie riadu vám pomôže aj pri čistení vane. Nastriekajte na celý povrch spolu s batériami a vyčistite hubkou, opláchnite vodou a vytrite dosucha. Táto kombinácia spolu s posypom sódy bikarbóny perfektne umyje každé umývadlo. Na všetky ťažko dostupné miesta môžete využiť starú dobrú zubnú kefku.

Určite najjednoduchšie je umývanie zrkadiel. Zvládne to i začínajúci mladý pomocník a výsledný efekt je vždy zaručený. To poteší predsa každého. Hlavnú úlohu môže opäť zohrať vodný roztok kyseliny etánovej (rozumej: ocot) a ľubovoľná handrička, ideálne z mikrovlákna, aby bol povrch dokonalý bez šmúh.

 

 

Vašu pozornosť si podľa potreby zaslúžia aj kachličky. Zaberie to síce viac času, ale konečne zmiznú tie fľaky, ktoré vás pri pohľade na ne dokážu vyhodiť z pohody. Trpezlivosť a dôkladné pomalé pohyby zaručia výsledok snov.

Občas tiež mrknite na ventilátor a stropnú lampu a doprajte im osvieženie s vysávačom.

Upratovanie zakončite dôkladným ručným umytím podlahy. Jedine tak máte istotu, že ste starostlivosť venovali každému kútiku.

 

 

 

Ak ste podľahli jedinečnému čaru čiernych batérií tak ako my, čistenie nie je žiadnou vedou. Suché fľaky po vode sa dokonca objavujú neskôr, ako ste boli zvyknutí pri chrómových produktoch. Opäť vám vystačí saponát a handrička z mikrovlákna. Batérie môžete aj impregnovať, čím im poskytnete vyššiu starostlivosť.  

Celú ponuku čiernych + zlatých batérií a doplnkov nájdete na našom e-shope.

 

  • ! Používajte na každý materiál správne prostriedky. Existujú i univerzálne produkty, ktoré sú šetrné ku každému povrchu v kúpeľni. Avšak, na mramor a iné špecifické plochy používajte len prostriedky bez obsahu kyselín, ktoré môžu rozkladať ich štruktúru.

Nedopustite, aby sa vďaka vode, pare a pridanej špine
stal váš priestor domovom baktérií,
húb a nežiaducich pachov.
Osvojte si tipy, ktoré vám vyhovujú
a dajte vašej kúpeľni star
ostlivosť a lásku.

♡Kristína

Využite našu aktuálnu akciu a zabezpečte si k upratovaniu kvalitné čistiace prostriedky so ZĽAVOU:


 

 

 


 

 

 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz