POŠTOVNÉ ZADARMO PRI OBJEDNÁVKE NAD 298 € (NEVZŤAHUJE SA NA PALETOVÚ DOPRAVU - KOTLE)

Splňte si túžbu po Boho kúpeľni, ktorá sa stane vašou oázou. Tieto inšpirácie vás povedú.

Splňte si túžbu po Boho kúpeľni, ktorá sa stane vašou oázou. Tieto inšpirácie vás povedú.

Najlepšie na tvorení kúpeľne v bohémskom štýle je, že neexistujú žiadne pravidlá. Môžete kombinovať farby, vzory a textúry.

Dekorovanie v tomto dizajne je pre tých, ktorí chcú, aby ich domácnosť dýchala životom, kultúrou a zaujímavými doplnkami z celého sveta. Dá sa povedať, že je opakom moderného zmýšľania a predstavuje nerozvážnosť, uvoľnenosť a nevšednosť. Bohémsky štýl interiéru vytvára nezvyčajné farebné kombinácie. Pridajte izbové rastliny, aby ste sa cítili ako  v prírode. Zaveste makramé závesy, využite nástenné umenie, dokúpte dekoratívne koše, naturálne osušky a metalické doplnky. Položte pohodlné koberce s obľúbenými potlačami alebo sa rozhodnite pre umelú kožušinu a očarujúci vzhľad dosiahnete za pár kreatívnych chvíľ.

 

 

Ako môžete dať „boho vajb“ vašej kúpeľni?

Určite siahnite po prírodných materiáloch a farbách. V skutočnosti platí, čím viac textúr, tým lepšie. Bohémsky štýl dizajnu sa tiež niekedy zvykne nazývať „štýl bez štýlu“, no v skutočnosti to nie je až taká pravda. Ak by si tento dizajn zaslúžil vhodnejší prívlastok, bol by to eklektický. Vystihuje ho

  • kombinovanie zdanlivo nekombinovateľného
  • prelínanie starého s novým
  • vlastnoručne vyrobený alebo upravený nábytok a doplnky
  • výrazné a nečakané farebné kombinácie.

Nájdu sa v ňom umelecké duše a ľudia, ktorí sa neboja kombinovať, odviazať a ísť mimo štandard.

 Umiestnite textúrované koberce

Boho miestnosti majú veľa textúr. Pokiaľ ide o kúpeľne, najlepším miestom na začlenenie vzorov sú koberčeky, sprchové závesy a doplnky. Ak pracujete na úplne neutrálnej farebnej schéme kúpeľne, najlepší spôsob, ako pridať farbu a zábavu do priestoru, je začleniť dekor, ktorý poskytne vysoký kontrast. Vhodný je vintage koberec, ďalej aj indiánske či geometrické vzory. Ak bude mať tiež strapce, ste v téme profík. ;)

 

 

Rozžiarte miestnosť umením

Ak máte kúpeľňu s množstvom otvoreného priestoru, môžete steny vyplniť veľkými obrazmi. Téma je na vás, od abstrakcie k prírodným elementom, kvetom...

 Boho dekor je súhra prírodných elementov, ktoré vytvoria oázu v interiéri.

Hrajte sa s tapetami

Tvorte sofistikovane a šik. Zároveň však nezabúdajte na odvahu. Tú nechajte hovoriť pri výbere tapety, ktorú do priestoru začleníte, ak neplánujete iné ďalšie výrazné plochy. Skúsiť môžete tapety, ktoré jednoducho kedykoľvek odlepíte, ak budete mať chuť na zmenu.

 

 

 

Prineste bambusové koše

Doplnky ako sú koše, dekoratívne kvetináčesvietidlá z dreva, prútia, ratanu, juty a podobne, tvoria základ vybavenia akéhokoľvek priestoru ladeného do štýlu boho. Čerešničkou na torte býva často okrúhle zrkadlo, zdobené prírodnými materiálmi. Využiť môžete aj krabičky, košíky na drogériu, ktorých pre jednu ženu nikdy nie je dosť. :)

 

 

 

Pridajte veľa zelene

Rastliny a boho idú ruka v ruke. Môžete ich zavesiť na stenu, do stropu, zoskupiť do celo zelených stien alebo položiť na malé stolíky. Tie vám poslúžia aj ako praktický odkladací priestor pre doplnky do vane. Dá sa použiť kovový stojan pre glam boho kúpeľňu alebo zvoliť betón či matnú čiernu pre modernejší vzhľad. Nech už zeleň umiestnite kamkoľvek, vždy dodá interiéru potrebnú dávku exotiky.

 

 

Zaujímavosť pridá vzorovaný sprchový záves

Pamätajte, neexistujú žiadne pravidlá pre miešanie a zladenie vzorov. Investujte do sprchových závesov so zaujímavými a hravými vzormi, ktoré priam nádychom hippies. Môže to byť grafika s veľkými kvetmi, zelenými listami, geometrické tvary, vzory so zlatou.... možností je naozaj množstvo. Základom je, že záves má zaujať, vytvoriť dojem, potešiť, povedzte naň jednoducho wau! Opäť, najlepšie na tom je, že ho môžete kedykoľvek zmeniť.

 

 

 

Ak ste naozaj oddaní tomuto vzhľadu, rozhodnite sa pre ručne vyrezávaný nábytok

 

Premeňte svoje osušky na doplnky

Niekedy sú tie najlepšie boho kúpeľňové doplnky najpraktickejšie – ako je to v prípade osušiek a uterákov. Voľte vaflové štruktúry, strapce alebo klasiku v zemitých tónoch. Zrolujte ich, poukladajte na seba na poličku alebo povešajte na rebrík. Vytvorte z nich doplnok, nie nevyhnutnosť.

 

Vyberte si zlaté sprchové batérie a kľučky

V prípade, že ste sa v tomto štýle našli, jednoznačne odporúčam batérie a sprchové systémy v zlatej farbe. Miestnosť dostane neopísateľný efekt a vy sa budete denne tešiť na chvíle strávené v nej. Pridaním ďalších zlatých doplnkov sa môžete pohrať s glam boho atmosférou.

 

 

Obklopte sa všetkým, čo vo vás vyvoláva pozitívne emócie.

Sviečky na každý deň

Sviečky vytvárajú romantickú atmosféru, dodávajú pocit relaxu. Ich vôňa pôsobí po celom dni ako balzam na duši. Zapáľte si sviečku v kúpeľni aj pri sprchovaní, uvidíte, aký účinok to na vás bude mať.

 

 

 

Bohémsky interiér je o vrstvách, o miešaní a zladení dekorácií, štýlov a nábytku, ktoré sa k sebe zvyčajne nehodia. Nádherné a exotické dotyky vrstiev, ako sú zaujímavé vzory na stene a tkané koberčeky, krásne textúry na prútených stoloch a kúpeľňovom nábytku, umelecké diela, rastliny a kvety, to všetko dodáva boho atmosféru, ktorá je plná života a je tak príjemná. Kúpeľne v tomto štýle vytvárajú priestor ako stvorený na oddych s nádychom orientu a prímorska. Skúste začleniť niektoré prvky a kto vie, môže to byť práve to, čo ste potrebovali na udržanie pozitívnej atmosféry vo vašom dome a vo vás osobne.

♡Kristína


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz